PR курсове

Индивидуално и фирмено обучение за работа с медии и кризисен PR, курсове по журналистика!
Научете как да се държите пред представителите на средствата за масова информация и как да ползвате медиите за общуване с Вашата аудитория! Как да реагирате при криза? Ние ще Ви обясним! Добавете нови знания и умения към своето портфолио! Вземете първите си уроци по журналистика при нас!
Възможност за дистанционно обучение!

Агенция за връзки с обществеността „Ла мезон“ – гр. Русе реализира свой проект за обучение за хора, които искат да се научат ефективно да общуват с представителите на средствата за масова информация. Предназначено е за мениджъри, служители за връзки в медиите във всички организации, студенти, ученици, хора на свободна практика и др., които искат да добавят нови знания и практически умения към професионалната си експертиза. 

Курсът отнема няколко часа. Може да се проведе “очи в очи”, както и дистанционно – чрез интернет.

Агенцията стартира услугата за дистанционно обучение на 1 октомври 2010 г.  Тя се осъществява в предварително уговорено, удобно за обучаващите се време. Изискванията към тези, които ще се възползват от предложението, е да имат компютър, тонколони или слушалки, микрофон, интернет и регистрация в скайп (Skype).

Времетраенето на курса е само няколко часа, които могат да бъдат разпределени както в няколко последователни дни, така и да се групират по подходящ начин, съобразен с ангажиментите на обучаващите се и лектора.

„Целта на инициативата за дистанционно обучение е да спести време и финансов ресурс на хора, които оценяват ролята на медиите в своите комуникации с общесвеността, но трудно могат да се откъснат за няколко часа от работното си място или от компютъра“, коментира Росица Великова, мениджър на Агенция „Ла мезон“ и лектор. Тя допълни, че виртуалното обучение е стъпка в реализация на амбицията на агенцията да работи за по-широка познаваемост на медийните възможности за популяризацията на всяко едно начинание.

„Много собственици на фирми, партийни функционери, членове на различни структури, а дори и хора за връзки с обществеността смятат, че репортерите са тяхно обслужващо звено, затова ми се иска да достигнем до взаимното познаване и уважение, които пък ще доведат до ефективната обща работа на двете страни“, каза още Великова.

С дистанционното обучение желаещите да бъдат по-полезни на бизнеса, организацията или институцията, която представляват, научават основните тайни на адекватното общуване с медиите. Често лошата реакция на журналистически въпроси нанасят непоправими щети на дейност, институция, компания, личност.

ЗАЩО трябва да умеем да работим с репортери?

Защото медиите са тези, които първи достигат до нашите потенциални или настоящи клиенти, партньори, инвеститори, съмишленици. Научете се да общувате с тях, за да излъчите правилните послания и да постигнете целите си!

По време на обучението се разискват следните въпроси: „Как да бъдем партньори с медиите?“, „Как да изграждаме отношения с журналисти?“, „Как да съставяме съобщения за медиите?“, „Кризисна комуникация“, „Подготовка за интервю“, „Правоговор“.

Курсът създава познания и практически умения у мениджъри и служители на фирми, НПО и институции или пък хора, които искат да популяризират своите занимания. С помощта на обучението се придобива увереност в комуникацията с представителите на средствата за масова информация, тъй като много грешки се допускат поради непознаване на т.нар. „четвърта власт“.

Обучението включва теоретична и практическа част – съставяне на прессъобщение, даване на интервю, симулиране на криза и други.

Курсистите получават набор от материали, които ще са им в полза за бъдещите им контакти с медиите.

Курсът се провежда и на място в офиса на агенцията след предварително договаряне или дистанционно по интернет.

Вариантите за обучение, които предлагаме:

- еднодневно обучение - изтеглете формуляр за заявка на обучение или се обадете, за да Ви изпратим;
- двудневно обучение – тренинг  - за да бъдете едно ниво над другите - изтеглеге формуляр. 
- еднодневен курс – тренинг “Кризисен PR”
- лятно училище по PR
- кратък курс по журналистика за кандидат-студенти
- курс по журналистика

♦ Цената на еднодневния курс е 58 лв на човек, като всеки следващ записан от една компания или организация се обучава срещу 48 лв. за курсист.

Можете да платите през epay, като намерите в дясно на тази страница бутонът “Експресен курс”.  Синият бутон “Експресен курс 1+1″ е за тези, които ще изпратят двама свои представители на курса.

Плащане може да осъществите по банков път, с пощенски запис или в офиса на агенцията.

♦ Цената на двудневния курс за един обучаем е 129 лева. За втори и следващ представител на една организация таксата е 98 лева. Начините на плащане можете да уточните, като се свържете с нас.

♦ Таксата за лятното училище също е 129 лева. 

♦ Интензивният курс по журналистика е с цена 156 лева. 

Очакваме Ви!

Четете още: PR в първо лице: Росица Великова, мениджър на PR агенция “Ла мезон”, за обучението

Допълнително обучение можете да си организирате сами с  практическо ръководство “Как да общуваме с медиите?”.

За контакт:

Росица Великова, мениджър на Агенция за връзки с обществеността „Ла мезон“, тел.0876400098.

Е-mail: info@pr-lamezon.com или pr_lamezon@abv.bg

Skype:la.mezon

Ние сме и във Фейсбук :https://www.facebook.com/PRcourses

Be Sociable, Share!