Застраховките?

Тук публикуваме информация по въпроси, които вълнуват всеки един от нас, пристъпвайки към застраховане на себе си, близките си, имуществото си.

 Рубриката се реализира с помощта на Венцислав Великов, специалист в застраховането в гр. Русе

Пишете за конкретни запитвания за застраховки на имейл insurance@pr-lamezon.com или insurance_ruse@abv.bg, обадете се на

тел. 082 820 680!

 

„Ла мезон – Великови“ предлага решения на застрахователните нужди на фирми и физически лица

Завишения при застраховките – защо и кога?

„Гражданска отговорност“ със сертификат „Зелена карта“ на седловите влекачи

Имуществените застраховки са достъпни  – Венцислав Великов пред Радио Русе

Актуални проблеми в застрахователния сектор – Венцислав Великов пред БНТ Север

За новата данъчна брадва изневиделица или как българинът от Нова година ще плаща по-скъпи застраховки

Как можем да защитим имуществото си от стихии и неприятни инциденти

Как да застраховаме домашното си имущество или защо да не очакваме държавни помощи при природни бедствия

КАК ИЗБИРА БЪЛГАРИНЪТ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ СИ ПО „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ”? А КАК Е ПРАВИЛНО?

Класическият подход на нашия съгражданин при избор от къде да си купи застраховка „Гражданска отговорност” е да търси най – ниската цена. На пръв поглед това е обусловено както от ниското ниво на доходите, така и от нормативно определените лимити на отговорност, правила за обезщетяване и, разбира се, задължителния характер на този продукт.

Друг фактор, определящ избора са т. нар. „бонуси”, които вече години наред са забранени, но множество продавачи на застраховки продължават да упражняват фантазията си и ги пробутват на пазара. Без претенции за изчерпателност ще спомена само някои от „попаденията”: печено пиле, кебапчета и пелин, гориво, авто-масла, вино и най – популярното – станалият вече класика в този чалга – жанр Годишен технически преглед.

Ще си кажете: Какво лошо? Така и така съм длъжен да дам едни пари, какво пречи да дам минимум пари срещу максимум ползи за себе си?

Няма лошо, но на първо място безплатен обяд няма – безплатно е само сиренцето в капана за мишки. Аз лично бих препоръчал на всеки когато си купува салам да избира такъв с месо, а когато избира застраховка – в нея да има гаранции за сигурност и спокойствие.

Какви са тези гаранции?

Първо – никога не купувайте застраховка на улицата, в кварталната бакалия или на друго нетипично място. Не бихте си купили антибиотик от бензиностанцията, нали? Читателите, които биха легнали да ги оперират в месарницата могат да спрат да четат този текст още сега – той не е адресиран към тях! Най – подходящото място за покупка на застраховка е офисът на някоя застрахователна компания – достатъчно много са.

Второ – питайте и не се притеснявайте! На служителя основна работа му е да ви отговори вярно и така, че да го разберете! Започне ли да използва сложна и неразбираема за вас терминология – нещо не е наред и това НЕ Е вашият застраховател!

Какво да питате? Ето най – важните въпроси:

Какви са възможностите за разсрочено плащане – има ли оскъпяване и ако да – какво е то; равни ли са вноските; заплащат ли се и на каква цена стикерите на Гаранционния фонд;

Как стои въпросът със сертификата „Зелена карта” – плаща ли се и ако да – колко. Не си мислете „За какво ми е на мен чужбина?” – особено в граничните градове шансът да ви потрябва неочаквано такъв сертификат е над 50 %;

Какви отстъпки може да получите и при какви условия от Гражданската отговорност или от други продукти на Компанията, в чийто офис сте;

Какви допълнителни покрития могат да ви предложат и, разбира се, КАКВА Е ЦЕНАТА? Добре е да имате предвид, че застрахователите трудно отговарят еднозначно на този въпрос, така че питайте – колко пари всичко трябва да дадете – ще се изненадате колко трудно ще стигнете до крайното число.

За нашия читател – любител на застрахователните брокери, сме подготвили подобни съвети, които ще прочетете през следващите седмици!

Обръщаме се към вас, любезни читатели, с покана да задавате всички ваши въпроси и да поставяте проблемите си, свързани със застраховането.

Можете да го направите на e-mail insurance@pr-lamezon.com.

Ще се постараем да ви помогнем по най-бързия и ефективен начин!

Be Sociable, Share!